ХОТЕЛ ЕЛМАЗ

Забележителности

Забележителности в близост до Лозенец:

- Природен резерват „Ропотамо“

Само на 18 км от Лозенец се намира природен резерват Ропотамо. На територията му се намират редица интересни и уникални природни обекти – лонгозни гори, лиманът на река Ропотамо, блатото-лагуна Аркутино, различни скални феномени, „Змийският остров“.

Районът е дом на над 100 екземпляра, включени в Червената книга на България, поради което е обявен за природен резерват.


За туристите се провеждат екскурзии с лодки по течението на реката Ропотамо всеки ден от седмицата.

- Природен парк Странджа

В близост до Лозенец се намира и Природен парк Странджа, който е най-голямата защитена територия в Република България - 1 161 кв.км

В парка са обособени 5 природни резервата, 14 защитени местности и 8 природни забележителности.

Тук ще видите най-големия съхранен широколистен горски комплекс на Европа, както и голямо видово разнообразие на животни.

Реките Велека, Караач, Дяволска са част от прака.

Близостта на Странджа планина прави село Лозенец още по-завладяващо и неповторимо място за почивка, съчетавайки планински и морски климат.
- Крепостта Кастрицион и заливът Силистар

Намира се на 25км. южно от Лозенец, точно на устието на река Резовска, по която минава границата между България и Турция.

Селището е най- южната точка по черноморското ни крайбрежие и има богата древна история.
- Беглик Таш
Нричан още“ Българският Стоунхендж“ – намира се на 14км. от Лозенец в буферната зона на резерват Ропотамо.
Лозенец е типично рибарско селце и запалените рибари ще могат да се отдадат на страстта си в морето, близките реки или язовири.